Om soapbubble.dk

Soapbubble.dk består af en lille gruppe sæbebobleentusiaster. Vi har mødt hinanden på Experimentarium (bortset fra Teis), hvor vi alle har arbejdet som formidlere og hvor vi har genfundet glæden ved sæbebobler. Vi mødes en gang imellem for at hygge og lave forsøg med sæbebobler, fotografere sæbehinder, og øve os i bobletricks.

Vi vil selvfølgelig gerne vise nogle af de ting, som vi synes er fascinerende ved sæbebobler for andre. Derfor laver vi indimellem foredrag og shows med bobler med fokus på formidling af naturvidenskaben bag boblerne. Vi har også lavet undervisning med udgangspunkt i sæbebobler på alle niveauer fra de mindste klasser i folkeskolen til ingeniørstuderende på universitetet.

Her på hjemmesiden viser vi nogle af de ting vi har øvet os på, man kan se billeder af sæbehinder eller læse en masse viden om sæbebobler. Ambitionen med hjemmesiden har fra starten været at man skal kunne finde alt om sæbebobler her. Der er langt igen, men vi arbejder på sagen.

Martin Aggerbeck

Designingeniør og nu post-doc på Aalborg Univervesitet i København. Martin er Soapbubble.dk’s ekspert i lys og farver og kan forklare enhver detalje i de farver vi kan se i sæbehinder. Han er vores medie-darling idet han flere gange har forklaret om sæbebobler på landsdækkende tv, avis og radio.

Søren Elmer Kristensen

Rådgiver for dekanen på Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Søren er kandidat i bioteknologi på KVL og er Soapbubble.dk’s molekylære guide. Søren er desuden Soapbubble.dk’s ekspert i store bobler.

Karl-Otto Markussen

Underviser i matematik på UCSJ Læreruddannelsen i Roskilde. Karl-Otto er kandidat i didaktik og har bachelorgrader i matematik og musik. Han kan fortælle alt om sæbeboblernes former og geometri og er Soapbubble.dk’s centrale person når nye forsøgsopstillinger eller andet udstyr skal bygges.

Teis Schnipper

Fluid ekspert ved Svend Ole Hansen Aps. Teis lavede en phd ved DTU, hvor sæbehinder udgjorde et vigtigt redskab i hans forskning af svømmende fisk og blafrende flag. Han er Soapbubble.dk’s ekspert i strømninger og væskedynamik (for sådan en kan man jo altid have brug for), og kan forklare detaljeret om de strømninger, der kan ses i sæbehinder.

Søren Bredmose Simonsen

Søren er post-doc på DTU Energikonvertering med speciale i elektronmikroskopi. Som uddannet fysiker er Søren mest interesseret i sæbeboblernes fysik. Han har skrevet om emnet flere gange, og har sågar skrevet bogen Få tjek på Sæbebobler med 3.-4. klasser som målgruppe. Søren var initiativtager til Experimentariums årlige sæbeboblefestivaler.

Anders Søndergaard

Anders er uddannet sociolog og arbejder til dagligt hos Red Associates. Anders er Soapbubble.dk’s webmaster og coacher resten af Soapbubble.dk til at se på sæbebobler ud fra en social kontekst med sarkasme som det primære redskab.