Jeg har problemer med sæbevandet, hvad er der galt?

 

Her er lidt om hvad der kan være galt hvis det driller lidt med at få lavet gode bobler.

Sæbevandet

Der er stor forskel på opvaskemidler! Vi anbefaler Fairy Ultra (og ikke andre varianter af Fairy). Dette mærke blev fundet bedst i en test Experimentarium lavede for nogle år tilbage.

Jo blødere vandet i en blanding er, jo bedre. Man skal altså undgå at bruge vand med meget kalk.  Man kan derfor  vælge at bruge destilleret vand, demineraliseret vand eller regnvand. Vi bruger selv vand fra hanen.

Lav din blanding i en ren beholder, ellers får du en uren blanding som måske ikke virker.

Hvis blandingen står længe (uger til måneder) kan den blive dårlig.

Vejrforhold

Tør luft ødelægger boblerne. Lav derfor helst sæbebobler hvor luftfugtigheden er høj. Hvis boblerne hurtigt sprænger selvom du ved at din blanding er god, så kan det meget vel skyldes tør luft.

Højt solskin kan også få boblerne til at sprænge. Hvis du laver bobler udenfor i høj sol og boblerne sprænger, så søg ind i skyggen.

Undgå skum

Skum består af en masse små bobler. Hvis du bruger vand med mange bobler komme din store boble til at indeholde en masse små bobler, hvor de alle har en risiko for at sprænge, hvilket vil sprænge den store boble. Derfor bør man fjerne alt skum fra overfladen af sin blanding inden man laver en boble.

Redskaber/Metode

Hvis boblerne driller selv om du har overholdt alt det ovenstående, kan der være kemikalier eller andre stoffer i luften, der ødelægger dine bobler, og eller er det muligt at der er noget galt med din teknik eller de redskaber du bruger til at lave bobler med. Se vores anbefalinger af redskaber og teknik.

Og så er det ellers bare at gå igang med at lege. Her kan du få lidt inspiration.